قلیه ماهی یکی از غذاهای محبوب و خوشمزه جنوب کشورمان است که به خاطر طعم خوبش در سراسر کشور فراگیر شده است. این غذای خوشمزه با گوشت ماهی ، سبزیجات و ادویه های جنوبی طبخ می شود و از معروف ترین غذاهای جنوب کشورمان محسوب می شود.در جنوب کشور به آن قلیه مُی نیز می گویند و از ماهی جنوبی مانند شیر یا میش یا هامور برای تهیه قلیه ماهی استفاده می شود این غذای خوشمزه با پلو بسیار دلچسب است. با مقدار موادی که در این دستور آشپزی قرار گرفته است می توانید برای ۴ نفر قلیه ماهی تهیه کنید. در صورتی که می خواهید مقدار کمتر یا بیشتری قلیه ماهی تهیه کنید کافیست مقدار مواد را ضرب یا تقسیم کنید. با آموزش آشپزی قلیه ماهی با پارسی دی همراه باشید.طرز تهیه قلیه ماهی

مرحله اول: آماده سازی ماهی

یکی از مهمترین قسمت های درست کردن قلیه ماهی انتخابکنسرو قلیه ماهی با تن ماهی مناسب برای این غذا است. توجه داشته باشید که ماهی هایی که گوشت خیلی نرمی دارند برای تهیه این غذا مناسب نیستند زیرا ممکن است له شوند و ظاهر خورش را خراب کنند. بهترین نوع ماهی برای تهیه قلیه ماهی ماهی شیر ، ماهی شوریده و ماهی سنگسر هستند. ابتدا تکه های ماهی را در ظرفی میگذاریم و هر دو طرف ماهی ها را نمک و فلفل می پاشیم و کناری می گذاریم.مرحله دوم: تفت دادن پیاز و سیر

پیاز ها و سیرها را پوست می گیریم و می شوییم و روی تخته نگینی خرد می کنیم و داخل قابلمه ای روغن می ریزیم و روی حرارت قرار می دهیم،پس از اینکه کمی داغ شد سیر ها را داخل آن میریزیم تا سرخ شوند و سپس در بشقابی می ریزیم. و پیازها را داخل تابه می ریزیم تا طلایی شوند و سیر های سرخ شده را به پیازهای سرخ شده در تابه می افزاییم و نمک،فلفل و زردچوبه را روی پیاز و سیر داغ می ریزیم و تفت می دهیم.مرحله سوم: افزودن سبزی

گشنیز و شنبلیله را پاک می کنیم و میشوییم و روی تخته ساطوری خرد می کنیم. گشنیز و شنبلیله خرد شده را با حرارت کم و کمی روغن خوب تفت دهید تا از خامی خارج شود و رنگ آن کمی تیره شود و بعد آن را به پیاز و سیر اضافه می کنیم و تفت می دهیم سپس نصف لیوان آب اضافه می کنیم و صبر می کنیم تا سبزیجات با حرارت کم خوب پخته شوند.مرحله چهارم: افزودن تمرهندی

سپس تمبرهندی را با ۳ لیوان آب رقیق می کنیم و از صافی رد کنید به با پشت قاشق فشار دهید تا عصاره تمرهندی خارج شود و فقط مغزها داخل صافی بماندو بعد خورشت اضافه می کنیم و (اگر به تمبرهندی دسترسی ندارید به جای آن می توانیداز ۳ قاشق غذاخوری رب انار ترش استفاده کنید) تامل می کنیم تا خوب مواد خورشت خوب جا بیافتد.خورشت که تغییر رنگ داد ماهی ها را داخل آن می ریزیم.

مرحله پنجم: تهیه قلیه ماهی

و ۳۰دقیقه زمان می برد تا ماهی ها کاملا پخته شوند ( می توانید قبل از انداختن ماهی ها در خورشت ابتدا آنها را سرخ کنید ) در آخر خورشت که خوب پخت و جا افتاد در ظرف مورد نظر سرو کنید و با پلو نوش جان کنید.مخلوط کردن تمبر هندی با سایر ترکیبات

بعد از اینکه تمبر هندی را از صافی رد کردید، آن را با ۲ لیوان آب جوش دیگر، به سبزی داخل قابلمه اضافه کنید و به خورشت فرصت بدهید تا به خوبی جا افتاده و کامل بپزد.

اگر تمبر هندی دوست ندارید یا اینکه نتوانستید آن را تهیه کنید، می توانید از رب انار هم استفاده کنید.

مرحله آخر تهیه قلیه ماهی جنوبی خوشمزه

وقتی که فقط ۳۰ دقیقه مانده تا خورشت قلیه ماهی شما کاملاً بپزد، فیله های ماهی که از قبل ادویه دار کردید را با روغن درون ماهی تابه کمی تفت داده و به مخلوط قابلمه اضافه کنید. صبر کنید تا خورشت شما به خوبی روغن انداخته و جا بیفتد. سپس آن را به همراه برنج، سرو کرده و از خوردن آن لذت ببرید.

مهم ترین نکته در درست کردن ذرت

روش ساده درست کردن فسنجان

انتخاب درست ماهی

درست کردن غذا در ۵ دقیقه

ماهی ,قلیه ,تهیه ,کنیم ,خورشت ,مرحله ,قلیه ماهی ,تهیه قلیه ,برای تهیه ,تمبر هندی ,استفاده کنید
مشخصات
آخرین جستجو ها